gto
21.11.2017 21:37

Joissain viimeaikaisissa nettikirjoituksissa on annettu ymmärtää, että mopoautot kiellettäisiin lähitulevaisuudessa.

Tämä on täyttä puppua.

Suomessa valtiovallan toimesta ei ole esitetty mitään sellaista toimenpidettä joka kieltäisi tai muuttaisi mopoautoa koskevaa lainsäädäntöä.

Mopoauto on EU direktiivin mukainen L6-luokan ajoneuvo ja jo tämän lainsäädännön perusteella mopoautojen kieltäminen on mahdotonta.

 

Kaikki tiedämme, että mopoautot jakaa voimakkaasti mielipiteitä. Toiset meinaavat tukehtua raivoonsa jo kuulleessaan sanan mopoauto, kun taas toiset pitävät sitä mitä oivallisimpana nuorten kulkupelinä kouluun ja vapaa-aikaan. On valitettavaa todeta kuinka moni luo vahvan kantansa tuntematta asiaa tarkemmin.

Tässä kohtaa käynti mopoautokaupassa voisi auttaa !

 

Onnettomuustietoinstituutti teki kattavan tutkimuksen mopoautoista ja myös siinä todettiin mopoautojen olevan mainettaan turvallisempia.

Kaikissa vakavissa onnettomuuksissa syy on ollut vastapuolessa ja seuraukset olisivat olleet samat vaikka henkilöt olisivat olleet liikkeellä henkilöautolla.

http://www.lvk.fi/fi/liikennevakuutuskeskus/ajankohtaista/28.6.2017-oti-joka-kymmenes-mopoauto-joutuu-onnettomuuteen--vahingot-kuitenkin-lievia/

 

Henkilöautojen turvallisuuskuva vääristyy kun markkinoidaan EURO NCAP-tähtiä, turvatyynyjä ja muita turvavarusteita jotka eivät kuitenkaan

voita fysiikan lakeja. Jo normaali maantienopeus on henkilöautossa tietyissä tilanteissa kuolettava. Vuonna 2014 henkilöauto onnettomuuksissa kuoli 138 henkeä,

vuonna 2015 174 henkeä. Kuolemaan johtaneita onnettomuuksia mopoautoilla on tapahtunut neljä (4) vuosina 2004-2016.

http://autobild.fi/videot/tormaystesti-80-km-slash-h-mita-tapahtuu-viiden-tahden-autolle?play=1

 

Suomessa nuoret ajavat mopoautoilla nyt ja tulevaisuudessa. Mopoautoilla, jotka ovat todellisuudessa mainettaan parempia.